Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Михайло Волынец пропонує не позбавляти сім'ї з дітьми соцдопомоги надовго

17 лютого 2011, 17:40
743
1
Реклама

Зміни в порядку виплати соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям ініціював народний депутат з фракції БЮТ Михайло Волынец своїм законопроектом № 8114.

Статтею 7 Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" передбачено припинення виплати державної соціальної допомоги у разі виявлення порушень - якщо сім'єю умисне подані недостовірні відомості (чи приховані відомості), що вплинули (чи що можуть вплинути) на встановлення права на соціальну допомогу і встановлення її розміру.

У таких випадках на наступний термін допомога може бути призначена за нині чинним законодавством не раніше чим через 6 місяців, обчислених з першого числа місяця, в якому виявлені такі порушення.

Михайло Волынец у своєму проекті передбачає можливість виплати допомоги вже в наступному місяціщо настає за тим, в якому виявлені порушення. Він також планує встановити можливість повернення надмірно виплачених (внаслідок недостовірності даних) сум допомозі сім'єю добровільно або через суд.

У разі звернення стягнень на державну соціальну допомогу (по поверненню надмірно виплачених сум допомозі), автор проекту вважає необхідним встановити, що щомісячно з суми допомоги може бути вилучено не більше 20%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини