Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземні автомобілі можуть стати доступнішими для українців

18 червня 2018, 13:02
190
0
Автор:
Реклама

15 червня у Верховній Раді зареєстровані законопроекти № 8487 і № 8488, які вирішать проблему авто з єврономерами. Про це повідомила Голова Комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южанина. Текст законопроектів поки не оприлюдено.

Законопроектами передбачено зменшення акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екостандарту "Евро-5", а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах.

Передбачені наступні базові ставки акцизного податку: з бензиновим двигуном - 50 євро, з дизельним двигуном - 75 євро. До базових ставок застосовуватимуться коефіцієнти.

Таким чином, розмір акцизного податку буде рівний базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку. При цьому коефіцієнт двигуна обчислюватися шляхом ділення об'єму двигуна на 1000, а коефіцієнт віку - це кількість повних календарних років з року, наступного за роком виробництва авто, до року визначення ставки податку.

Ніна Южанина зазначила, що розраховані за новим принципом акцизи будуть значно менше тих, що діють зараз, а різниця у розмірі ставок для різних за об'ємом двигуна авто не буде такою істотною. При цьому акцизний податок на старі авто буде вищий за рахунок його збільшення на віковий коефіцієнт.

За її словами, прийняття змін дозволить не лише зменшити вартість транспортних засобів, але і створить правові і економічні умови для реєстрації вже ввезених в Україну машин з іноземною реєстрацією.

Крім того, передбачено посилення контролю за переміщенням і цільовим використанням авто, ввезених в режимах транзиту і тимчасового ввезення. Чітко прописаний алгоритм взаємодії митників, поліцейських і прикордонників, передбачено створення автоматизованої системи обміну інформацією, Нацполіиції нададуть право перевірки авто з єврономерами, вводиться ряд обмежень на операції з такими авто, закладені штрафи за порушення митних правил.

Нагадаємо, в Раді вже зареєстрований урядовий законопроект, яким запропоновано легалізувати автомобілі з іноземною реєстрацією

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30% знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ тестом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини