Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обліковуємо витрати на розробку та хостинг сайту

11 червня 2018, 09:30
581
0
Реклама

Витрати платника податку, пов'язані з розробкою веб-сайту та його розміщенням в мережі Інтернет (реєстрація доменного імені та хостинг), відносяться до 6 групи - інші нематеріальні активи. При цьому розрахунок амортизації здійснюється відповідно до норм п. 138.3 ПКУ.

Про це повідомили податківці в роз'ясненні із розділу 102.05 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ і нагадали наступне:

• веб-сайт відноситься до об'єктів права інтелектуальної власності (авторського права) (ч. 1 ст. 433 ЦКУ та ст. 8 Закону № 3792-XII);

• розміщення веб-сайту в мережі Інтернет реєстрацію доменного імені та власне розміщення веб-сайту (хостинг);

• нематеріальний актив - немонетарний актив, який не має фізичної субстанції, матеріальної форми та може бути ідентифікований (п. 8 МСБО 38 та п. 4 П(С)БО 8);

• у податковому обліку до групи 6 включаються інші нематеріальні активи (право на ведення діяльності, використання економічних та інших привілеїв тощо) (п. 138.3.4 ПКУ).

Одна податкова накладна на декілька договорів поставки з одним покупцем? Читайте позицію податківців та коментарі редакції газети "Інтерактивна бухгалтерія" в матеріалі.

Для отримання доступа до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини