Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінився формат антитерористичної операції

2 травня 2018, 12:17
408
1
Автор:
Реклама

30 квітня 2018 року розпочалася операція Об'єднаних сил по забезпеченню національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях, відповідно до плану операції Об'єднаних сил.

Відповідний Указ "Про затвердження рішення РНБО "Про широкомасштабну антитерористичну операцію на території Донецької і Луганської областей" підписаний Президентом 30 квітня.

Також Глава держави підписав наказ Верховного Головнокомандувача ЗСУ "Про початок операції Об'єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей " і наказ "Про затвердження положення про об'єднаний оперативний штаб ЗСУ".

Новою операцією керуватиме генерал Сергій Наєв.

Керівництву силових структур поставлено завдання забезпечити здійснення стратегічного керівництва силами і засобами ЗСУ, іншими складовими сил оборони, залученим до проведення операції Об'єднаних сил на території Донецької і Луганської областей.

Президент підкреслив, що завершення режиму широкомасштабної антитерористичної операції не позбавляє можливості оголошення АТО у будь-який час, коли виникає терористична загроза на звільнених територіях.

Командувачеві Об'єднаних сил генералові Сергію Наеву також доручено організувати і забезпечити застосування зброї і озброєння підпорядкованими військами, залишаючи українським військовим право на відкриття вогню.

Нагадаємо, 24 лютого набув чинності Закон про реінтеграцію Донбасу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини