Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано посилити відповідальність за кібератаки

24 квітня 2018, 09:09
116
0
Автор:
Реклама

Кабмін пропонує посилити відповідальність за кібератаки на критичну інфраструктуру.

Відповідний законопроект № 8304 зареєстрований в Парламенті.

Так, за несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, вчинене щодо об'єкту критичної інформаційної інфраструктури пропонується карати позбавленням волі на строк від 6 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років. А при повторному здійсненні вказаних дій або за попередньою змовою групою осіб - від 8 до 10 років.

Також запропоновано збільшити штрафи за створення і розповсюдження шкідливого програмного забезпечення до 3 - 5 тисяч НМДГ або позбавляти волі від 4 до 6 років.

За несанкціонований збут або поширення інформації з обмеженим доступом, яка обробляється на об'єктах критичної інформаційної інфраструктури пропонують карати позбавленням волі на строк до 7 років.

Несанкціонована зміна, знищення, блокування, перехоплення, копіювання інформації, вчинене щодо об'єкту критичної інформаційної інфраструктури може загрожувати позбавленням волі на строк від 6 до 9 років.

За порушення правил експлуатації електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), щодо об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, - штраф від 1 до 2 тисяч НМДГ чи обмеження волі на строк від 3 до 5 років.

Перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), що призвело до блокування інформації, яка обробляється в об'єктах критичної інформаційної інфраструктури, - позбавлення волі на строк від 6 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини