Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працевлаштування осіб передпенсійного віку: з'явився проект змін до Звіту про квоту

19 квітня 2018, 13:30
996
0
Реклама

Мінсоцполітики підготувало проект змін до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271.

Вони пов'язані передусім із набранням чинності із 01.01.2018 окремих норм Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" від 03.10.2017 р. № 2148-VIII.

Для підприємств, установ та організацй з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлено квоту у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” залишилося 10 і менше років.

Обов'язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян про що роботодавці інформують щороку державну службу зайнятості, у встановленому порядку.

Проект змін передбачає:

1. Нову редакцію форми "Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік".

2. В оновленій формі відображатимуться:

у рядку 04 - середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік;

у рядку 05 - середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” залишилося 10 і менше років;

у рядку 06 - чисельність громадян, яких планується працевлаштувати в поточному році у рахунок квоти.

3. Рядок 01 заповнюватимуть підприємства, установи та організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб. а рядок 02 - з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини