Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС розгляне зразкову справу про невидачу прокуратурою довідки про зарплату для перерахунку пенсій

28 березня 2018, 10:00
301
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне зразкову справу за позовом пенсіонера до прокуратури Чернігівської області про визнання неправомірними дій щодо відмови у видачі довідки про заробітну плату та зобов'язання видати таку довідку.

Позивач вимагає зобов'язати прокуратуру видати довідку про заробітню плату відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 30 серпня 2017 року № 657 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати праці працівників прокуратури» станом на 1 вересня 2017 року

Пенсіонер обґрунтовує свої вимоги тим, що відповідач, коли надав відповідь про відсутність у прокурорів права на перерахунок пенсії відповідно до Закону «Про прокуратуру» у зв'язку із прийняттям Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», діяв не в межах повноважень, визначених Конституцією і законами.

На думку позивача, неправомірні дії відповідача порушують його право на звернення до пенсійного органу для отримання пенсії у більшому розмірі.

Відповідно до вимог частини п'ятої статті 290 Кодексу адміністративного судочинства Верховний Суд вирішує зразкові справи за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Ухвала № Пз/9901/16/18 про відкриття провадження у зразковій справі була винесена 22 березня. Справа буде розглянута 16 квітня.

Поставити справу на контроль Вы можете за допомогою системи аналізу судових рішень Verdictum.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини