Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці та ДФС поза мораторієм на перевірки у 2018 році

22 лютого 2018, 10:10
1066
0
Реклама

Законом України «Про Державний бюджет на 2018 рік» від 07.12.2017 р. № 2246-VIII були внесені зміни до Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 03.11.2016 р. № 1728-VIII (далі - Закон № 1728) стосовно дії мораторію на здійснення заходів державного нагляду (контролю) суб'єктів господарювання на 2018 рік.

Однак дія Закон № 1728 не поширюється на відносини, що виникають під час проведення заходів нагляду (контролю) органами, перелік яких установлюється КМУ.

Постановою КМУ від від 18.12.2017 р. № 1104 затверджено переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону № 1728, до якого, зокрема, увійшли:

Держпраці та її територіальні органи;

виконавчі органи міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад (в частині заходів із здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю)

ДФС та її територіальні органи;

Держархбудінспекція та її територіальні органи;

структурні підрозділи з питань державного архітектурно-будівельного контролю Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

виконавчі органи з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад;

Держаудитслужба та її територіальні органи;

Держекоінспекція та її територіальні органи (в частині здійснення у межах повноважень, передбачених законом, державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства щодо екологічної та радіаційної безпеки);

Держлікслужба та її територіальні органи;

Мінприроди та Держгеонадра;

Держгеокадастр та його територіальні органи;

Держпродспоживслужба та її територіальні органи (в частині заходів із здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю, державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, дотриманням законодавства про захист прав споживачів, державного нагляду у сферах карантину та захисту рослин);

органи державного ринкового нагляд;

ДСНС та її територіальні органи (в частині здійснення державного нагляду (контролю) стосовно закладів оздоровлення та відпочинку дітей, інтернатних закладів, закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, спеціалізованої освіти, а також суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику (у тому числі об'єктів паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об'єктів підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечних об'єктів та об'єктів висотного будівництва).

Вказана постанова набирає чинності з дня її опублікування та діє до 31 грудня 2018 р. включно. Однак наразі вона ще не опублікована.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини