Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ уповноважив три банки приймати зношені банкноти

13 грудня 2018, 15:00
2911
0
Реклама

Значно зношені банкноти гривні від фізичних та юридичних осіб у регіонах, де відсутні підрозділи Національного банку, прийматимуть уповноважені банки, які мають повноваження на зберігання запасів готівки Національного банку.

Йдеться про значно пошкоджені банкноти, які втратили платіжні ознаки внаслідок пожеж, повеней, забруднення хімікатами тощо.

Уповноважені банки не обстежуватимуть такі банкноти. Вони пакуватимуть їх з максимальним збереженням цілісності та передаватимуть до Національного банку як сумнівні для проведення досліджень разом із заявою та відповідною довідкою про вилучення/прийняття банкнот для дослідження.

Відповідне зобов'язання уповноваженим банкам містить постанова Правління НБУ "Про затвердження Правил визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України" від 03.12.2018 р. № 134 (далі - Постанова № 134).

Нагадаємо, що раніше значно зношені банкноти для проведення досліджень приймали безпосередньо регіональні підрозділи Національного банку.

Статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку, мають три банки - Ощадбанк, Приватбанк та Райффайзен Банк Аваль.

На сьогодні підрозділи Національного банку збереглися у таких регіонах - Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Харківській, Хмельницькій, Львівській областях та м. Києві.

Постанова № 134 набирає чинності з 2 січня 2019 року.

Читайте також статтю "Новий Кодекс врегулює процедуру банкрутства фізичних і юридичних осіб" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини