Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують ввести поняття "інформаційна безпека"

29 листопада 2018, 10:17
711
0
Автор:
Реклама

Народні обранці І. Котвіцький та А. Тетерук пропонують запровадити поняття інформаційної безпеки та визначити зміст її забезпечення.

Відповідний законопроект № 9340 «Про внесення змін до законів України щодо інформаційної безпеки» було зареєстровано в Парламенті.

У проекті зазначено, що визначення терміна «інформаційна безпека» в національному законодавстві відсутнє.

Наведеним законопроектом пропонується доповнити статтю 1 Закону "Про національну безпеку України" зазначеним поняттям, а також у Законі "Про інформацію" визначити зміст забезпечення інформаційної безпеки та особливості застосування такого поняття.

Депутати пропонують таке визначення: інформаційна безпека - стан захищеності життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, при якому запобігається завдання шкоди через неповноту, несвоєчасність і недостовірність поширюваної інформації, порушення цілісності та доступності інформації, несанкціонований обіг інформації з обмеженим доступом, а також через негативний інформаційно-психологічний вплив та умисне спричинення негативних наслідків застосування інформаційних технологій.

Одним з основних напрямів державної інформаційної політики запропоновано визначити також і забезпечення інформаційної безпеки України, що спрямоване на запобігання, своєчасне виявлення, припинення чи нейтралізацію реальних і потенційних загроз інформаційній безпеці України.

Нагадаємо, в 10 областях України вводиться воєнний стан. Президент зауважив, що указ про введення воєнного стану не передбачає обмеження прав громадян і ЗМІ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини