Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи переноситься день відпочинку донора у зв'язку із хворобою

21 листопада 2018, 08:30
436
0
Реклама

Після кожного дня здавання крові та (або) її компонентів, в тому числі у разі здавання їх у вихідні, святкові та неробочі дні, донору надається додатковий день відпочинку із збереженням за ним середнього заробітку. За бажанням працівника цей день може бути приєднано до щорічної відпустки або використано в інший час протягом року після дня здавання крові чи її компонентів (ч. 2 ст. 9 Закону № 239/95-ВР).

Оскільки додатковий день відпочинку із збереженням середньої заробітної плати, що надається донору після кожного дня давання крові, не відноситься до щорічної (основної чи додаткової) відпустки, то норми абз. 5 ч. 2 ст. 22 Закону № 1105 та Закону № 504 в частині перенесення зазначених відпусток у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю особи під час перебування у таких відпустках на зазначений додатковий день не розповсюджуються.

В Управлінні Держпраці Полтавської області зазначили, оскільки додатковий день відпочинку, що надається донору, оплачується у розмірі середньої заробітної плати застрахованої особи та, у разі тимчасової непрацездатності особи, не переноситься на інший період, тому відсутня втрата заробітної плати за цей день і допомога по тимчасовій непрацездатності, як компенсація втраченого заробітку, не надається.

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Розрахунок відпускних: коригування заробітку (середньої зарплати) у разі підвищення окладу"

"Дитяча" відпустка: порядок надання та практичні ситуації"

"Хвороба під час відпустки: розрахунок, бухоблік, оподаткування"

Якщо хочете отримати більше матеріалів, які стануть Вам у нагоді не лише як фахівцю з бухобліку та податків, а й як громадянину, замовте безкоштовний тестовий доступ протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини