Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звертатися до Нацагентства з розшуку корупційних активів?

19 січня 2018, 15:29
1200
0
Автор:
Реклама

Регламентовано порядок розгляду звернень та особистого прийому громадян в Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Звернення можуть подаватися індивідуально чи колективно в усній (на особистому прийомі або через телефонну «гарячу лінію» Національного агентства) та письмовій формі. Письмове звернення може бути направлено поштою або передано до Нацагентства особисто або через уповноважену особу, а також з використанням мережі Інтернет.

Електронне звернення направляється на офіційну електронну пошту Нацагентства або шляхом заповнення форми для подання електронних звернень громадян.

Письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Анонімне повідомлення про порушення вимог Закону «Про запобігання корупції» підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Не підлягають розгляду та вирішенню:

- повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного й того ж питання, якщо перше вирішено по суті;

- скарги на рішення, що оскаржуються, подані з порушенням строків;

- звернення, що подані особою, яка визнана судом недієздатною;

- звернення з нецензурною лексикою, виразами, що ображають честь та гідність інших осіб, заявник яких раніше попереджався про те, що при надходженні схожих звернень розгляд їх може бути припинено.

Звернення розглядаються і вирішуються в строк не більше ніж один місяць з дня їх надходження, враховуючи вихідні, святкові й неробочі дні, а ті, які не вимагають додаткового вивчення і проведення перевірки щодо них, невідкладно, але не пізніше 15 днів з дня їх реєстрації.

Відповідну Інструкція про порядок розгляду звернень та організації особистого прийому громадян в Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, затверджено наказом від 22 листопада 2017 року № 140, який набере чинності з дня опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини