Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує відмінити мінімальні ціни на сигарети

13 червня 2017, 12:15
1402
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів пропонує внести зміни Закон № 909 - VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України відносно забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році".

Зокрема, пропонується виключити обов'язок Кабміну встановлювати мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну.

На думку авторів законопроекту, введення мінімальних цін на сигарети і тютюн суперечить положенням Директиви ЄС 2011/64/ЄС, якою регулюються питання оподаткування акцизними ставками тютюнових виробів і визначення допустимих максимальних і мінімальних роздрібних цін на тютюнові вироби.

Кабміном вже розроблений проект постанови "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну"згідно з яким мінімальна ціна пачки сигарет з фільтром складе 21,10 грн.

Відповідний законопроект № 6568 "Про внесення зміни в розділ ІI "Завершальні положення" Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України відносно забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році" зареєстрований в Парламенті 8 червня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини