Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створюється реєстр військовозобов'язаних

16 березня 2017, 13:35
3858
0
Автор:
Реклама

Ввводится автоматизований військовий облік військовозобов'язаних (призовників). Для цього створюється Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

Реєстр ведеться для:

- військового обліку;

- планування і виконання заходів по мобілізації, заклику на термінову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом;

- інформування звільнених з військової служби, таких, що мають право на пенсію, і членів сімей загиблих військовослужбовців.

Відомості про військовозобов'язаних (призовниках) незалежно від місця їх проживання або перебування підлягають обов'язковому внесенню в Реєстр.

До персональним даним військовозобов'язаного (призовника) відносяться відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, по яких воно може бути конкретно ідентифіковане.Власником персональних даних військовозобов'язаних (призовників) в Реєстрі являється Міноборони, розпорядником персональних даних - Генеральний штаб ВСУ.

Військовозобов'язані (призовники) зможуть отримувати інформацію про своє включення в Реєстр, про внесені відомості, а також заявляти про неправомірне включення (неувімкненні) в Реєстр, вимагати виправлення недостовірних відомостей.

Персонально-якісний облік призовників і військовозобов'язаних передбачає облік відомостей (біографічні дані, стан здоров'я, результати співбесід і тому подібне) по призовниках і військовозобов'язаним, які узагальнюються в особистих справах призовників або в облікових картках військовозобов'язаних і реєструються в Єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних. Ведення персонально-якісного обліку покладається на районні (міські) військові комісаріати.

Закон "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних" (проект № 2504а-д) прийнятий сьогодні, 16 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини