Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік гарантійних товарів, які можна продавати тільки через РРО, звузять

10 березня 2017, 15:00
6534
2
Автор:
Реклама

Пропонований Кабміном перелік груп технічно складних побутових товарівщо підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО, занадто широкий. Так вважають в Державній регуляторнйо службі.

Нагадаємо, продаж побутової техніки під гарантію тільки через РРО передбачена Законом № 1791 - VIII.

Документ торкається суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту. При їх реалізації обов'язкове застосування РРО. Це нововведення поширюється і на підприємців, які користуються спрощеною системою оподаткуваннянезалежно від вибраної ними групи єдиного податку і об'єму річного доходу. Визначальною умовою для застосування РРО є реалізація відповідного виду товарів, а саме - технічно складних побутових товарівщо підлягають гарантійному ремонту.

У переліку товарів, які не можна буде продавати без касових апаратів, декілька десятків позицій. До нього увійшли класична електроніка і побутова техніка, а також дрібні прилади (ваги, праска, фен, годинник, електробритви, ігрові приставки, окуляри, дитячі візки, настільні або кімнатні ігри, включаючи столи для гри в пинбол тому подібне).

Таким чином, удар припадає на недорогі товари, які реалізуються на ринках за готівку.

Голова ГРС Ксения Ляпина відмітила, що рішення про узгодження цього документу буде прийнято з урахуванням думки усіх учасників ринку. Вона вважає, що перелік повинен включати найбільш ризикові товари за чітко певними критеріями.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини