Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи пробации дадуть характеристику обвинуваченого в суді

8 лютого 2017, 17:50
3956
2
Автор:
Реклама

Однією з функцій органів пробации є складання досудових доповідей - суду надається письмова характеристика що притягається до карної відповідальності.

Досудова доповідь складається на підставі інформації, отриманої з матеріалів карного виробництва, безпосередньо від обвинуваченого (якщо він бере участь в підготовці досудовою доповіді), а також від підприємств, установ, організацій або уповноважених ними органів і від громадян.

Досудова доповідь про обвинувачений повинен містити:

- соціально-психологічну характеристику обвинуваченого;

- оцінку ризику здійснення повторного карного правопорушення;

- укладення про можливість виправлення без позбавлення або обмеження свободи на певний термін з урахуванням доступних програм і послуг, за умови реалізації яких можна досягти належної поведінки без застосування покарань, пов'язаних з ізоляцією від суспільства.

Досудова доповідь про неповнолітньому обвинуваченому (від 14 до 18 років) повинен враховувати його вікові і психологічні особливості. Бесіда з ним проводиться в присутності хоч би одного з батьків або інших законних представників.

Порядок складання досудової доповіді, затверджений наказом Мінюсту від 27 січня 2017 № 200/5 набув чинності 7 лютого 2017 року.

Нагадаємо, Закон "Про пробации" був прийнятий 5 лютого 2015 року. З 1 січня 2018 року почнеться реалізація пробационных програм відносно осіб, звільнених від відбуття покарання з випробуванням. Крім того, до пробации будуть притягати волонтерів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини