Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгові обмеження з Росією продовжили ще на рік

21 грудня 2017, 13:20
1031
0
Автор:
Реклама

Кабмін схвалив рішення про продовження до 31 грудня 2018 року включно дії торгового ембарго на імпорт низки товарів з Росії та ввізного мита щодо інших російських товарів. Такі обмеження були введені на початку 2016 року у відповідь на відповідні торгові заборони і обмеження РФ відносно України. В обох випадках передбачено скасування цих заходів у відповідь, якщо країна-агресор відмовиться від обмежень у торгівлі з Україною.

Крім того, Уряд вирішив розширити перелік товарів, на які поширюється особливий митний режим. З 1 березня 2018 року список товарів, що підпадають під ембарго, доповнить низка найменувань промислової сировини: сульфат амонію, суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами, поліетилен з питомою густиною 0,94 або більше і полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами.

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабміну від 30 грудня 2015 року, з 2 січня 2016 року в рамках заходів у відповідь до всіх товарів походженням з Росії застосовуються ставки ввізного мита, встановлені Митним тарифом України. При цьому преференційний режим відносно Росії (вільна торгівля) скасовується у зв'язку з порушенням Російською Федерацією Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини