Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін скасував майже 300 регуляторних актів

19 грудня 2017, 13:27
1674
0
Автор:
Реклама

За ініціативою Мінекономрозвитку Кабмін скасував близько 300 урядових актів, які були неактуальними та створювали надмірний тиск на бізнес. Також прийнято низку рішень на підтримку української промисловості.

Зокрема, спрощується розміщення іноземних організацій в Україні. Представництвам іноземних фірм не потрібно буде погоджувати питання, пов'язані з придбанням або орендою приміщення, з Генеральною дирекцією по обслуговуванню іноземних представництв.

Кабмін запропонує Президенту України скасувати Указ № 436/95 «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки». У разі припинення дії Указу № 436 будуть скасовані штрафи за:

- перевищення встановлених лімітів залишку готівки в касах;

- неповне оприбуткування готівки в касах;

- витрачання готівки з виручки, отриманої від реалізації продукції, та інших касових надходжень на виплату заробітної плати;

- перевищення встановлених строків використання виданої під звіт готівки;

- проведення готівкових розрахунків без подання одержувачем коштів платіжного документу;

- використання одержаних у банку готівкових коштів не за цільовим призначенням.

Також Уряд підтримав скасування проведення переоцінки запасів корисних копалини кожні 5 років. Скасування такої норми дозволить зменшити витрати бізнесу.

Збільшено річний ліміт для операцій без касових апаратів. Використання касових апаратів буде обов'язковим лише у разі, якщо річний обсяг розрахункових операцій перевищує 500 тис. грн.

З метою забезпечення підприємств хімпромисловості сировиною, розширено списки компаній, які отримують квоти на отримання і ввезення сировини (таких речовин як толуол, ксилол, сольвент тощо) без сплати акцизу, та створено перелік підприємств, які отримують квоти на отримання і ввезення уайт-спіриту без сплати акцизу.

Крім того, вдосконалено механізми розмитнення товарів в портах. Раніше за відсутності попередньо поданої електронної інформації про товари на борту судна, порт не дозволяв судну закордонного плавання заходити у свою акваторію. Тепер за відсутності інформації про товари в електронному вигляді буде заборонено лише вивантаження товарів. Вивантаження буде дозволено через 24 години після надання такої інформації.

Відповідні рішення прийняті на засіданні Уряду, присвяченому поліпшенню бізнес-клімату і розвитку промисловості в Україні, яке відбулося 18 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини