Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До пробации притягнуть волонтерів

25 січня 2017, 09:31
1105
1
Автор:
Реклама

Сприяти уповноваженому органу з питань пробации в здійсненні нагляду за суб'єктами пробации і проведенні з ними соціально-виховної роботи уповноважені волонтери пробации.

Волонтер притягується по особистому письмовій заяві після проходження співбесіди з працівником уповноваженого органу з питань пробации і заповнення анкети.
На співбесіді з'ясовують здатність до волонтерської діяльності, пов'язаної з пробацией, мотивацію, досвід роботи, освіту і інші відомості, що характеризують кандидата.

Може бути встановлений випробувальний термін до 3-х місяців, під час якого вивчаються моральні і ділові якості.

До волонтерської діяльності не притягуються особи, що мають не погашену або не зняту судимість, а також особи, які раніше були виключені із складу волонтерів через дії і вчинки, які негативно вплинули на репутацію, порушили права суб'єктів пробации.

З волонтером полягає письмовий договірякий містить: опис і період здійснення волонтерської діяльності (завдання); права і обов'язки сторін; відповідальність за спричинення збитків; умови розірвання договору.

Напрями волонтерській діяльності:

- сприяння уповноваженим органам з питань пробации в здійсненні наглядових заходів за місцем роботи і навчання суб'єктів пробации;

- участь в проведенні соціально-виховної роботи;

- участь в складанні і реалізації індивідуальних планів роботи;

- участь в проведенні індивідуально-профілактичної роботи;

- надання консультативної, психологічної і інших видів допомоги;

- сприяння в працевлаштуванні суб'єктів пробации, залученні їх до навчання, виховних заходів і соціально корисної діяльності;

- сприяння в реалізації пробационных програм по суб'єктах пробации, звільнених від відбуття покарання з випробуванням;

- участь в реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб'єктів пробации і попередження здійснення ними повторних карних правопорушень.

Положення про організацію діяльності волонтерів пробации затверджене наказом Мінюсту від 17 січня 2017 року № 98/5.

Нагадаємо, Закон "Про пробации" був прийнятий 5 лютого 2015 року. З 1 січня 2018 року почнеться реалізація пробационных програм відносно осіб, звільнених від відбуття покарання з випробуванням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини