Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За подорожчання квитків в приміських автобусах відповідає місцева влада, - АМКУ

20 січня 2017, 12:26
2486
0
Реклама

У органи АМКУ поступають численні звернення громадян про підвищенні тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на приміських і міжміських внутріобласних автобусних маршрутах.

Комітет роз'яснив, що тарифи на транспортні послуги встановлюють виконкоми місцевих рад (ст. 28 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні"). ОГА і ОМС формують в області мережу приміських і міжміських автобусних маршрутів і міських автобусних маршрутів, проводять конкурси для перевізників, а також здійснюють контроль за дотриманням законодавства у сфері автомобільного транспорту на відповідній території (ст. 6 Закону "Про автомобільний транспорт").

При проведенні конкурсу перевізники повинні змагатися між собою, у тому числі за допомогою пропозиції вартості послуг перевезення. Таким чином, відповідні органи влади і місцевого самоврядування відповідають за організацію належного перевезення пасажирів, укладення договорів з перевізниками і контролю за дотриманням вказаними перевізниками умов перевезень і держсоцстандартів.

Враховуючи викладене, вказані питання відносяться до компетенції держадміністрацій і органів місцевого самоврядування.

Зараз органами АМКУ досліджується ситуація, яка склалася з самоусуненням деяких держадміністрацій від контролю за тарифами на перевезення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини