Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

8 липня 2016, 13:30
4179
0
Реклама

1. Працедавців зобов'язали працевлаштовувати учасників АТО за квотою

7 липня ухвалений Законяким в перелік категорій громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню, включено учасників бойових дій, вказаних в п. 19 і 20 ч. першій ст. 6 Закону про статус ветеранів війни. Нагадаємо, що для працевлаштування пільгових категорій підприємствам з чисельністю штатних працівників більше 20 встановлюється квота 5 % среднесписочной чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Закон набуде чинності через місяць після публікації.

2. Впроваджена електронна ліцензія на госпдіяльність по будівництву

Тепер суб'єкти господарювання можуть подати через інтернет документи для отримання ліцензії на здійснення госпдіяльності по будівництву об'єктів IV і V категорій складності і для внесення змін до переліку видів робіт по таких об'єктах. Документи подаються через сайт e - dabi.gov.ua чи poslugy.gov.uaде є автоперевірка і підказки. Претендентові ліцензії автоматично спрямовуватиметься інформація відносно етапів розгляду його документів.

3. РФ посилила обмеження по транзиту, Україна готує санкції у відповідь

РФ ввела додаткові обмеження по транзиту через територію РФ товарів походженням з України, зокрема, діючі обмеження відносно транзиту товарів в Казахастан поширюються і на транзит до Киргизької Республіки, введена повна заборона транзиту товарів "під ембарго". КМУ заявивщо підготував заходи у відповідь, звернення вже спрямоване в СНБО.

4. Вирішено ввести електронні акцизні марки на тютюн і алкоголь

Уряд схвалило Концепцію впровадження електронної акцизної марки - автоматизованої системи контролю за оборотом алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Очікується, що це допоможе у боротьбі з фальсифікованою і контрабандною продукцією. Крім того, буде значно спрощений документообіг у сфері звернення підакцизних товарів.

5. ВР має намір встановити оскарження рішень контролюючих органів в ГФС

ВР 7 липня прийняла за основу законопроект № 4516яким пропонується встановити однорівневу процедуру адміністративного оскарження рішень контролюючих органів, згідно якої скарги на рішення контролюючих органів подаються в ГФС. Також пропонується передбачити право Мінфіну видавати підзаконні акти у формуванні податкової і митної політики.

6. Діють нові "зелені" тарифи для підприємств

Набула чинності постанова НКРЭКУ № 1187яким встановлені "зелені" тарифи на електричну енергію, зроблену суб'єктами господарювання на об'єктах електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії, і надбавки до "зелених" тарифів за дотримання рівня використання устаткування українського виробництва. Тарифи встановлені для виробників електрики з енергії вітру, біомаси, біогазу, сонячного випромінювання, мікро-, міні- і малими ГЭС.

7. Мінекономрозвитку хоче обмежити держрегулювання цін

Мінекономрозвитку розробило зміни у постанову КМУ № 1548. Пропонується відмінити обмеження по націнці виробника на "соціальні" продукти і істотно скоротити перелік товарів, на які встановлюється гранична торгова націнка. Це дозволить значно понизити адміністративний тиск на бізнес, стимулювати конкуренцію і понизити корупційні риски у сфері ціноутворення.

8. Зареєструвати індустріальний парк тепер простіше

7 липня набула чинності постанова № 381яким спрощена процедура розгляду документів про реєстрацію індустріального парку. З Порядку ухвалення рішення про включення парку в реєстр виключенозокрема, положення про те, що Мінекономрозвитку повинне було обов'язково відправляти вказані документи на розгляд в Мінфін для укладення.

9. Спрощений порядок електронного адміністрування продажу пального

Кабмін вніс зміни у Порядок електронного адміністрування реалізації пального для спрощення умов і забезпечення прозорості порядку реєстрації платниками акцизного податку. Зміни дозволяють особам, діючим за договором про спільну діяльність без освіти юрособи, зареєструватися як платники акцизного податку, щоб продавати пальне.

10. Комітет підтримав відміну мінімальних цін на цукор

Аграрний Комітет ВР схвалив для прийняття урядовий законопроект № 4532яким планується відмінити квоту "А", яка регулювала максимальний об'єм постачання заводами цукру на внутрішній ринок і мінімальні ціни, нижче за яких продавати цукор заборонено. При цьому експерти попереджають, що ухвалення цього закону може привести до надвиробництва, обвалу цін і відходу з ринку багатьох виробників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини