Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність передбачена за ввезення заборонених товарів з РФ?

18 липня 2016, 18:00
1108
0
Реклама

ГФС нагадалащо до 31 грудня 2017 року заборонений ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації (по визначеному переліку).

Ці товари не пропускаються на митну територію України. У разі переміщення товарів з порушеннями митних правил приймаються заходи по фіксації правопорушень і притягненню до відповідальності.

Так, за провезення через зелений коридор заборонених товарів передбачений штраф у розмірі 100 нмдг, а товари конфіскуються.

Якщо переміщення відбувалося поза митним контролем або з прихованням від митного контролю, то до порушників застосовується штраф у розмірі 100 % вартості товарів, товари конфіскуються. Також конфіскуються і транспортні засоби, якими переміщали товари поза митним контролем або в яких були спеціально виготовлені сховища, тайники.

У разі виявлення факту зберігання, перевезення, придбання або використання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що ввозяться на митну територію України поза митним контролем або з прихованням від митного контролю, до правопорушників застосовується покарання у вигляді штрафу у розмірі 100 % вартості цих товарів, транспортних засобів або їх конфіскації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини