Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ хоче впровадити принцип "нульової відповідальності" для утримувачів пластикових карт

13 червня 2016, 16:06
3472
0
Реклама

Національний банк розробив проект постанови "Про внесення зміни в постанову Правління Національного банку України від 5 листопада 2014 року № 705".

Метою розробки проекту є приведення окремих норм Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням у відповідність з вимогами Закону "Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення" і Закону "Про електронну комерцію".

Окрім деяких термінологічних уточнень, проектом пропонується визначити, що умови договору банку з користувачем про використання електронного платіжного засобу не повинні містити вимогу про безумовну відповідальності користувача електронного платіжного засобу за неналежний переклад, за виключеннямякщо доведено, що дії або бездіяльність користувача привели до втрати електронного платіжного засобу користувача, розголошування ПІН або іншої інформації, яка дозволяє ініціювати платіжну операцію.

Зауваження і пропозиції до проекту приймаються до 18 липня на поштовий і електронний адреси НБУ.

Відмітимо, що ще взимку система VISA заявила про впровадження в Україні з 1 серпня 2016 року "принципу нульової відповідальності" для утримувачів пластикових карт. Тобто, якщо шахраї вкрадуть засоби з карти клієнта, банк буде зобов'язаний відшкодувати останньому усі його фінансові втрати, якщо не буде доведено, що крадіжка грошей сталася з вини самого клієнта. Таке нововведення від VISA було негативно сприйняте банкірами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини