Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст більше не реєструє майно і бізнес

5 травня 2016, 15:10
13478
0
Реклама

1 травня завершився перехідний періодза час якого органи місцевої влади повинні були підключитися до реєстрів і узяти на себе функції по реєстрації нерухомого майна, юридичних осіб і фізосіб-підприємців. Відповідно, реєстратори Мінюсту і територіальних органів юстиції більше не виконують ці функції.

Як повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова, до Єдиного держреєстру юрособ, фізосіб-підприємців нині підключено 662 місцеві органи держвлади і місцевого самоврядування. З них 552 райдержадміністрації і виконкомів міст обласного значення і 70 сільських, селищних і міських рад. До Держреєстру речових прав на нерухоме майно підключилися 557 РГА і 246 сільських і міських рад. Також Міністерством юстиції було акредитовано 45 суб'єктів державної акредитації і підключено майже 6,5 тис. державних і приватних нотаріусів.

У Мінюсті відмітили, що реформа сприяла поліпшенню доступності і розширенню точок реєстрації майна, уніфікації процедур реєстрації бізнесу.

Введено принцип екстериторіальностіякий дає можливість зареєструвати бізнес незалежно від регіону і зареєструвати нерухомість в межах області.

Окрім цього, введено можливість подачі електронних документівскорочений перелік паперів для реєстрації і терміни проведення усіх процедури.

Одним з найважливіших досягнень реформи стало введення системи адміністративного оскарження рішень реєстраторів. Це дає можливість Мінюсту і незалежній комісії ефективно відреагувати, якщо якимсь з реєстраторів було здійснено порушення при здійсненні реєстраційних дій, не чекаючи судового оскарження.

Наталія Севостьянова відмітила: разом з повноваженнями на місця були передані засоби, які громадяни платили, реєструючи майно або бізнес. Відсоток від надання послуг поступає безпосередньо до місцевих бюджетів, що дає можливість суспільству використовувати їх на власні потреби.

Джерело: Мінюст

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини