Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР вирішила понизити ставки акцизного збору б/у автомобілі

31 травня 2016, 12:15
4682
0
Реклама

Верховною Радою 31 травня ухвалений Закон про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу відносно стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів (законопроект № 3251).

Передбачається тимчасово, до 31 грудня 2018 року, понизити ставки акцизного податку на транспортні засоби, вживані, залежно від виду ТС і потужності його двигуна.

Але понижені ставки не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони:

- мають походження з РФ або ввозиться з території РФ і з окупованої території України;
- зроблені до 1 січня 2010 року;
- ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб по договорах купівлі-продажу, міни, постачання, дарування, комісії, доручення, поручительства, іншим господарським і цивільно-правовим договорам або за рішенням суду у кількості більше 1 легкового автомобіля впродовж календарного року.

У разі відчуження впродовж 365 днів з дня реєстрації ТС, при ввезенні яких були застосовані понижені ставки акцизного податку, платник податків буде зобов'язаний сплатити акцизний податок за такі ТС по ставках, встановлених статтею 215 НК.

Закон набуде чинності з першого числа місяця, що йде за місяцем його публікації.

Очікується, що такі зміни позитивно вплинуть на розвиток автомобільного ринку і дозволять громадянам легалізувати свої придбані автомобілі, які зараз знаходяться в митному режимі транзиту. Також реалізація закону сприятиме розвитку малого і середнього бізнесу як на ринку автопродажів, так і надання страхових послуг і послуг з автомобільного сервісу.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини