Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє положення про продаж активів ліквідовуваних банків

30 травня 2016, 10:36
828
0
Автор:
Реклама

28 травня набуло чинності Положення відносно організації продажу активів (майна) ліквідовуваних банків, затверджене рішенням Фонду гарантування вкладів фізосіб від 24 березня 2016 року № 388.

Визначений порядок організації продажу активів (майна), які включені в конкурсну масу ліквідовуваного банку, окрім майна, визначеного в частині 13 статей 51 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (основні засоби не дорожче 10 мінімальних зарплат (оцінна вартість), малоцінні, быстроснашиваемые предмети, необоротні активи банку і так далі, балансова вартість яких по відповідній групі складає менше 10 МЗП).

Порядок підготовки до продажу активів (майна) ліквідовуваних банків, включає інвентаризацію активів (майна), оцінку активів (майна), формування ліквідаційної маси, розробку плану продажу

Результати інвентаризації, формування ліквідаційної маси і плану продажу активів (майна) затверджуються старанною дирекцією Фонду. Після затвердження результатів Фонд починає передпродажну підготовку і реалізацію активів (майна) банку.

Впродовж 5 робочих днів після отримання рішення старанної дирекції Фонду за твердженням пропозицій по активів (майна) банк і Фонд на своїх сайтах оприлюднять публічні паспорти активів (майна) і паспорта відкритих торгів (аукціонів) по затвердженій формі і структурі інформації.

Фонд впродовж 5 робочих днів розміщує оголошення про продаж активів (майна) в ЗМІ, визначених старанною дирекцією Фонду. Період між датою публікації на сайті банку і офіційному сайті Фонду громадського паспорта активу (майна), паспорти відкритих торгів (аукціону) і датою проведення відкритих торгів (аукціону) не може бути менше 21 робочого дня. Потенційний покупець одночасно подає до Фонду і у банк, який ліквідовується, у тому числі засобами електронного зв'язку, заявку про зацікавленість у придбанні активу (майна).

На відкритих торгах (аукціоні) можуть продаватися:

основні засоби;
майно банку у вигляді цілісного майнового комплексу;
майно банку, по обороту якого встановлено обмеження;
дебіторська заборгованість;
права вимоги по кредитних договорах.

Інші види активів можуть продаватися відповідно до вимог, встановлених законодавством і відповідним Законом про систему гарантування.
Продаж активів (майна) ліквідовуваного банку, на відкритих торгах (аукціоні) може проводитися у електронній формі (на електронних майданчиках).

Після отримання рішення старанної дирекції Фонду за твердженням пропозиції банк ліквідовуваного зобов'язаний зробити висновок договір з організатором торгів і повідомити про це уповноважений структурний підрозділ Фонду впродовж трьох робочих днів.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини