Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оплачується лікарняний, який працівник отримав після робочого дня?

23 травня 2016, 10:45
1061
0
Автор:
Реклама

Фонд соцстраху по тимчасовій втраті працездатності в листі № 2.4-46-753 роз'яснив, як оплачується листок непрацездатності, який працівник отримав після закінчення робочого дня.

Так, згідно ст. 31 Закону № 1105 "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування"основою для призначення посібника з тимчасової непрацездатності являється виданий в установленому порядку листок непрацездатності. Право на посібник з тимчасової непрацездатності у застрахованої особи виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування і день звільнення) (ч. 1 ст. 19 Закону № 1105).

Згідно ст. 22 Закони, посібник з тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві і професійним захворюванням, виплачується Фондом соцстраху по тимчасовій втраті працездатності застрахованим особам, починаючи з 6-го дня непрацездатності за увесь період до відновлення працездатності або до встановлення МСЭК інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності).

Пунктом 2.6 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадянпередбачено, що особам, які звернулися по медичну допомогу і визнані непрацездатними після закінчення робочого дня, листок непрацездатності може видаватися по їх згоді з наступного календарного дня.

Якщо застрахована особа не скористалася правом на отримання листка непрацездатності з наступного дня, а отримало в день зверненнято перші 5 календарних днів для оплати за рахунок працедавця необхідно вважати з 1-го дня непрацездатності.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини