Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій не торкається перевірок безпеки продуктів, - ГРС

26 квітня 2016, 10:01
887
1
Реклама

Державна регуляторна служба України провела ретельний аналіз законодавства і вважає, що обмеження на проведення перевірок підприємств, установ і організацій, фізосіб-підприємців, встановлені Законом № 71 - VIII, не можуть застосовуватися до заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпеки і окремих показників якості харчових продуктівякі здійснюватимуться Госпродпотребслужбой.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням Кабміну від 06.04.2016 № 260-р на Госпродпотребслужбу покладаються функції і повноваження, у тому числі, Госветфитосанслужбы і Госсанэпидемслужбы (окрім функцій по реалізації держполітики у сфері епідеміологічного нагляду (спостереження).

В той же час, пунктом 3 Завершальних положень Закону № 71 - VIII встановлене, що в 2015 і 2016 роках перевірки підприємств, установ і організацій, фізосіб-підприємців з об'ємом доходу до 20 млн грн. за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволи Кабмінупо заявці підприємства по його перевірці, згідно з рішенням суду або відповідно до вимог КПК. На думку ГРС, вказана вимога по отриманню дозволу Кабміну обмежує можливості здійснення безперешкодного контролю суб'єктів господарювання, що суперечить п. 2 Застосування З "Процедури контролю, інспекції і схвалення" Угоди СОТ по санітарних і фітосанітарних заходах, яке є частиною Угоди про СОТратифікованого Україною.

Джерело: ГРС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини