Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські діти зможуть скаржитися в ООН на державу - ратифікований документ

16 березня 2016, 12:00
631
0
Реклама

16 березня Верховна Рада ухвалила Закон про ратифікацію Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини відносно процедури повідомлень (законопроект № 0095).

Документ, підписаний Україною в листопаді 2014 року, дає можливість дітям направляти в Комітет ООН з прав дитини (якщо національні можливості захисту були вичерпані) скарги про грубих або систематичних порушеннях державою-участником прав, передбачених в Конвенції про права дитини чи у факультативних протоколах до неї, що стосуються торгівлі дітьми, дитячої проституції і дитячої порнографії, участі дітей в озброєних конфліктах.

Комітет може попросити державу зробити тимчасові заходи для захисту дитини або групи дітей. Якщо було встановлено, що відповідна держава порушила Конвенцію, Комітет розробить особливі рекомендаціїякі держава повинна буде виконати.

Протокол ратифікований із заявоющо на період тимчасової окупації АРК і до повного відновлення конституційного ладу і ефективного контролю України на цій окупованій території, а також в окремих районах Донецької і Луганської областей, застосування і виконання Україною зобов'язань по Факультативному протоколу на цих територіях обмежено і не гарантується.

Для України Протокол набуде чинності через 3 місяці з дати здачі на зберігання ратифікаційної грамоти.

Як відмічали деякі депутати у виступах при розгляді законопроекту, Україною ратифіковано вже багато міжнародних документів з прав дітей, але вони не виконуються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини