Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть відновити право громадських організацій створювати установи для бездомних

1 лютого 2016, 11:07
456
0
Реклама

У парламенті зареєстрований депутатський законопроект № 3833 про внесення змін відносно надання притулку бездомним особам.

Законопроектом пропонується відмінити норми (які, на думку авторів проекту, дискримінаційні) відносно:

- прив'язки реєстрації в Центрі обліку для бездомних до надання тільки соціальної послуги "Надання притулку";

- заборони недержавним постачальникам соціальних послуг створювати спеціалізовані соціальні установи, установи соціального обслуговування і
соціального захисту для бездомних громадян.

Річ у тому, що згідно з чинним законодавством бездомні і інші особи, що не мають постійного місця проживання, реєструються за адресою спеціалізованого соцучреждения (які можуть створюватися тільки органами місцевого самоврядування). Ця норма суперечить іншому чинному законодавству, створює загрозу зменшення соціальних інвестицій з боку недержавних організацій в соціальну сферу, відзначається в пояснювальній записці до проекту.

Також згідно з чинним законодавством бездомні реєструються і знімаються з реєстрації у відповідних соціальних установах і закладах, де вони проживають. Цей пункт, на думку депутатів, також суперечить принципам надання соціальних послуг, адже соціальні послуги, які можуть отримати бездомні, таким чином звужуються тільки до послуги № 9 "Надання притулку". До того ж, це вимагає від органів місцевого самоврядування значних витрат на надання бездомним "місця проживання" для отримання реєстрації.

Вказані норми, які пропонується відмінити, були внесені Законом від 10.12.2015 № 888 - VIII відносно розширення повноважень органів місцевого самоврядування і оптимізації надання админуслугякий набув чинності 29.12.2015.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини