Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа повинна подавати позов до місцевої ради в госпсуд

8 грудня 2016, 09:03
2480
0
Автор:
Реклама

Суперечка між юрособою і органом місцевого самоврядування повинна розглядати господарський суд.

В порядку цивільного судочинства суди розглядають справи відносно захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод або інтересів, що виникають з цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових стосунків, а також з іншим правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Господарським судам підвідомчі спори відносно захисту порушених або оспорюваних прав і інтересів підприємств, що охороняються законом, установ, організацій, інших юридичних осіб (у тому числі іноземних), громадян, що здійснюють підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи.

Враховуючи викладене, спори між юридичними особами не підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства, оскільки віднесені до компетенції господарського суду.

Така правова позиція була викладена Верховним Судом України в постанові від 23 листопада 2016 року у справі № 6-1870цс16.

У справі, яка переглядається, сільськогосподарське ТОВ ім. Б. Хмельницького звернулося з позовними вимогами про визнання права власності до Четвертиновскому сільраді Тростянецкого району Вінницької області. Позивач є юридичною особою. Також юридичними особами є органи місцевого самоврядування.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини