Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені умови участі держави у виведенні неплатоспроможного банку

19 грудня 2016, 10:38
905
0
Автор:
Реклама

Держава може брати участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку за умови, що доля загальних активів банку складає 2 або більше відсотків розміру загальних активів банків України і / або об'єм вкладів (депозитів) фізичних і юридичних осіб банку складає 2 або більше відсотків загального розміру вкладів (депозитів) фізичних і юридичних осіб у банках України.

Крім того, в день вступу повідомлення про рішення Кабміну про участь держави в капіталізації неплатоспроможного банку уповноважене обличчя Фонду забезпечує вжиття заходів, визначених статтею 41-1 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Відповідні зміни в Порядок придбання акцій банків в обмін на облігації внутрішньої державної позики внесені постановою Кабміну від 16 грудня 2016 року № 960.

Цією постановою виключена умова про забезпечення уповноваженим обличчям Фонду гарантування вкладів фізичних осіб зменшення розміру статутного капіталу неплатоспроможного банку до 1 гривні. Також виключена норма відносно додаткового розміщення акцій неплатоспроможного банку уповноваженим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини