Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується відмінити алкогольно-тютюнову звітність для роздрібних торговців

8 листопада 2016, 13:07
732
0
Реклама

Комітет ВР з питань податкової і митної політики рекомендує прийняти за основу і в цілому законопроект № 4841 про скорочення звітності для суб'єктів малого бізнесу.

Законопроектом пропонується відмінити для суб'єктів, які отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, необхідність представлення щомісячного звіту про об'єми обороту алкогольних і тютюнових виробів.

Одночасно пропонуються зміни в статтю 18 Закону - не застосовувати штрафи до ліцензіатів з дати виникнення зобов'язання за уявленням такого звіту. Мета - уникнення випадків застосування контролюючими органами значних штрафів за непредставлення або несвоєчасне представлення звіту або представлення звіту з недостовірними відомостями.

Відмітимо, що раніше роздрібна мережа не мала обов'язку подавати вказану звітність. Але 24 квітня 2016 року набув чинності наказ Мінфіну № 49згідно з яким звітність потрібно було подати до 10 травня 2016 року. Багато роздрібних підприємців з різних причин не подали таку звітність (зокрема, планувалася її відміна законопроектом № 2498, який 14 червня не був прийнятий ВР).

Як стверджують експерти, вказана звітність не відповідає загальнодержавним принципам дерегуляции, утрудняє ведення підприємницької діяльності, збільшує фінансові витрати суб'єктів господарювання, та і до того ж дублює існуючі в органах ГФС дані.

У разі ухвалення законопроекту № 4841 відміняється така звітність тільки для роздрібних торговців, при цьому її, як і раніше, подаватимуть виробники і оптові торговці спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини