Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк дебюрократизировал проведення валютних операцій для страхових компаній

2 листопада 2016, 15:21
1568
0
Автор:
Реклама

Нацбанк постановою від 1 листопада 2016 року № 398 вніс зміни в Положення про застосування іноземної валюти в страховій діяльностіякі набули чинності сьогодні, 2 листопада.

Рішення прийняте у рамках дебюрократизации валютного регулювання.

По-перше, скасована вимога про обов'язкове представлення перекладу документів, викладених на іноземній мові. Надалі такий переклад надаватиметься тільки за наявності відповідної потреби у банку, який забезпечує контроль за операціями.

По-друге, віднині банки зможуть проводити валютні операції на основі не лише оригіналів документів, але і їх копій. І оригінали, і копії прийматимуться і в паперовій, і в електронній формі. Це дозволить прискорити обслуговування клієнтів при проведенні банками валютних операцій, автоматизувати процеси обробки і зберігання документів, зменшити надмірне навантаження на клієнтів банків по документальному оформленню валютних операцій.

По-третє, Національний банк спрощує вимогу до оформлення копій документів, необхідних для цілей валютного контролю у сфері страхової діяльності. Досі копії певних документів обов'язково повинні були упевнятися нотаріально. Тепер дозволено приймати і копії таких документів, завірені безпосередньо клієнтом банку. Переклади документів також можуть бути завірені не лише нотаріально, але і клієнтом банку. Такий крок сприятиме істотному зменшенню адміністративних витрат страхових компаній. Замість цього вони тепер зможуть використовувати засоби, що вивільнилися, для пожвавлення своєї економічної діяльності.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини