Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ просить парламент передати матеріали про призначення суддів безстроково

24 жовтня 2016, 10:50
588
0
Автор:
Реклама

Вища рада юстиції звернулася до голови Верховної Ради з проханням направити матеріали і рекомендації ВККС про обрання суддів безстроково.

Таким чином ВР виконає приписи Закону "Про судоустрій і статус суддів" відносно напряму у Вищу раду юстиції матеріалів і рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів про обрання суддів безстроково, відносно яких на день набуття чинності справжнього Закону парламент не прийняв рішення.

Нагадаємо, відповідно до пункту 30 Завершальних і перехідних положень Закону № 1402 - VIII "Про судоустрій і статус суддів" матеріали і рекомендації ВККС про обрання суддів безстроково, відносно яких на день набуття чинності цим Законом Верховною Радою рішення не прийнято, направляються до Вищої ради правосуддя впродовж 10 днів з дня набуття чинності. Вища рада правосуддя на своєму засіданні в пленарному складі вирішує питання по кожному судді відносно його призначення з одночасним поверненням матеріалів ВККС.

Крім того, згідно з пунктом 16-1 розділу XV Перехідні положення Конституції з дня набуття чинності Закону "Про внесення змін до Конституції України (відносно правосуддя)" до утворення Вищої ради правосуддя його повноваження здійснює УСЮ.

Вища рада юстиції вже внесла зміни в Регламентякими передбачена процедура розгляду матеріалів і рекомендацій ВККС про обрання суддів безстроковонаправлених до ради Верховною Радою відповідно до Законом № 1402 - VIII.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини