Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пластикові паспорти оформлятимуться з 16 років

4 січня 2016, 11:05
1689
0
Реклама

Постановою Кабінету Міністрів від 23 грудня 2015 роки № 1132 внесені зміни в постанова від 25 березня 2015 роки № 302 - передбачено, що оформлення нових паспортів громадянина України з безконтактним електронним носієм уперше здійснюється після досягнення громадянином 16-річного віку.

Раніше передбачалася обов'язкове оформлення таких паспортів від народження і на кожні 10 років.

Як мовиться в постанові, у разі оформлення паспорта уперше особа або його законний представник зобов'язані надати свідоцтво про народження.

Обличчя, яке народилося до 1 березня 2001 року, у разі оформлення паспорта уперше зобов'язано також надати копії документів, які підтверджують громадянство і особу батьків.

Також встановлено, що для оформлення і видачі паспортів дозволено використання бланків у формі книжки - до завершення повного забезпечення матеріально-технічними ресурсами Державної міграційної служби (раніше йшлося про використання бланка паспорта попереднього зразка до завершення робіт по впровадженню оформлення і видачі біометричних паспортів).

Порядок використання імплантованого в паспорт громадянина України безконтактного електронного носія встановлюється МВС відповідно до міжнародних стандартів і рекомендацій Міжнародної організації цивільній авіації (International Civil Aviation Organization, ICAO).

Термін видачі паспорта з безконтактним електронним носієм або без нього територіальним підрозділом ГМС складає не більше ніж 30 календарних днів після оформлення заяви-анкети для його отримання, у разі термінового отримання - не більше ніж 10 робочих днів.

Заява на оформлення пластикового паспорта можна подавати з 11 січня.

Яку інформацію внесуть в пластиковий паспорт?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини