Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алкогольні напої не підлягають обов'язковій сертифікації

30 вересня 2015, 15:05
1127
1
Реклама

Мінекономрозвитку розповіло, що Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно харчових продуктів" (який набув чинності 20 вересня) встановлено нерозповсюдження дії Декрету Кабміну від 10.05.1993 № 46-93 "Про стандартизацію і сертифікацію" на продукцію, яка є харчовим продуктом.

Частиною другої статті 18 Декрету визначено, що органи прибутків і зборів здійснюють митне оформлення імпортних товарів, які підлягають обов'язковій сертифікації, на підставі інформації, включеної в Реєстр, у встановленому Кабміном порядку. Але оскільки з 20 вересня положення Декрету не поширюються на харчові продукти, до яких відносяться і алкогольні напої, та дія положень Декрету не поширюється на алкогольні напої.

У зв'язку з цим Мінекономрозвитку розробило проект наказуяким передбачено виключення алкогольних напоїв з Переліку продукції, належній обов'язковій сертифікації в Україні. Також буде визнаний таким, що втратило силу наказ Держкомітету по стандартизації від 13.09.1996 № 379 про затвердження Правил обов'язкової сертифікації алкогольних напоїв. Нині проект наказу проходить процедуру узгодження в зацікавлених центральних органах виконавчої влади.

При цьому, оскільки у разі протиріччя норм підзаконного акту нормам закону слід застосовувати норми закону, Мінекономрозвитку повідомляє, що з 20 вересня алкогольні напої не підлягають обов'язковій сертифікації у державній системі сертифікації.

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини