Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується законодавчо врегулювати роботу таксі

22 вересня 2015, 09:02
1018
1
Автор:
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 3107 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно врегулювання роботи таксі, легкових автомобілів на замовлення і інформаційно-диспетчерських служб. Автори проекту - народні депутати від коаліції Олег Медуница, Андрій Гордеев, Андрій Вадатурский.

Проектом пропонується доповнити законодавство новими поняттямизокрема, "організатор перевезень на таксі", "інформаційно-диспетчерська служба" і "перевезення на таксі", удосконалити існуючі визначення "стоянка таксі" і "таксі".

У проекті вказується, що ознаки таксі - це розпізнавальний ліхтар, композиції з квадратів, розташованих в шаховому порядку, інші ознаки, у разі їх визначення як умови організації перевезень на таксі організатором на відповідній території.

Передбачено спеціальне устаткування таксі: електронний таксометр і сигнальний ліхтар із зеленим і червоним світлом.

Згідно з проектом організацію перевезень на таксі покладено на органи місцевого самоврядування відповідних населених пунктів, а в аеропортах, що мають статус міжнародних і таких, що знаходяться за межами населених пунктів - на органи місцевого самоврядування, які представляють загальні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст (відповідні обласні ради).

Також законопроектом надана можливість організаторам перевезень встановлювати додаткові вимоги до автоперевізників, автомобільних самозанятым перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів на таксі, їх водіям, інформаційно-диспетчерським службам виклику таксі, визначати порядок регулювання діяльності таксі і інформаційно-диспетчерських служб виклику таксі.

Перелік документівна підставі яких виконуються пасажирські перевезення, доповнений договором про інформаційно-диспетчерське обслуговування (в окремих випадках) і документами, що підтверджують страхування пасажира і цивільно-правової відповідальності.

Кодекс про адміністративні правопорушення і Закон "Про автомобільний транспорт" запропоновано доповнити нормами про відповідальності суб'єктів господарювання за порушення порядку перевезення пасажирів. Також законопроект збільшує розмір штрафних санкцій за порушення законодавства про перевезення на таксі і легковими автомобілями на замовлення.

Крім того, проектом закону передбачається видача ліцензій на надання послуг з перевезення пасажирів на таксі органами місцевого самоврядування.

Передбачається, що такий Закон сприятиме легалізації роботи таксі і інформаційно-диспетчерських служб, офіційному працевлаштуванню значної кількості працівників, надходженню до бюджетів тіньових засобів, які складають близько 20 млрд. грн., підвищенню безпеки перевезень пасажирів легковим автотранспортом і впорядкуванню роботи у сфері перевезень на таксі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини