Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Засоби, що поступили на рахунок ліквідовуваного банку, мають бути повернені

11 вересня 2015, 18:00
1401
0
Автор:
Реклама

Засоби, що поступили на кореспондентський рахунок банку для зарахування на поточні рахунки клієнтів банку або для виплати перекладів впродовж процедури ліквідації до дня відкриття банком накопичувального рахунку в Нацбанку, мають бути повернені банком, який ліквідовується, ініціаторові переказу коштів, починаючи з 12 серпня 2015 року.

Таку позицію висловив Фонд гарантування вкладів фізосіб (далее-Фонд) в листі № 12-31488/15.

Нагадаємо, Законом від 16.07.2015 р. № 629 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб і виведення неплатоспроможних банків з ринку"який набув чинності 12 серпня 2015 рокубули внесені зміни в ст. 48 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (далі - Закон).

Згідно п. 10 ч. 1 ст. 48 Закону Фонд безпосередньо або шляхом делегування повноважень уповноваженому обличчю Фонду з дня початку процедури ліквідації банку повертає ініціаторові переказу коштущо поступили на кореспондентський рахунок банку для зарахування на поточні рахунки клієнтів банку або для виплати перекладів впродовж процедури ліквідації до дня відкриття банком накопичувального рахунку в Нацбанку (окрім засобів, призначенням платежу по яких є погашення зобов'язань перед банком).

Вказана норма спрямована на дотримання ліквідовуваним банком вимог законодавства, оскільки такий банк не має права здійснювати будь-яку банківську діяльністьу тому числі операції по переказу грошових коштів, без наявності відповідної ліцензії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини