Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За обміном паспортів у разі зміни імені простежить ГМС

26 серпня 2015, 17:25
936
0
Автор:
Реклама

Постановою від 19 серпня 2015 року № 621 Кабмін вніс зміни в ряд постанов з питань зміни імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізособи.

Передбачено, що Мінюст надає ГМС зведення з Реєстру про державну реєстрацію або розірвання браку (під час якого змінено прізвище), зміну імені.

У разі зміни прізвища або імені особа може подати документи для обміну закордонного паспорта в день подачі документів для обміну паспорта громадянина України.

Якщо особа в день представлення документів для обміну паспорта громадянина України у зв'язку зі зміною прізвища або імені не подала документи для обміну закордонного паспорта, ГМС визнає закордонний паспорт недійснимпро що протягом доби інформує Адміністрацію Держприкордонслужби і українське бюро Інтерполу.

У разі непредставлення особою впродовж місяця з дати зміни інформації, внесеній в паспорт (як громадянина України, так і закордонний паспорт), документів для його обміну за наявності у ГМС відомостей з Реєстру про реєстрацію або розірвання браку (під час якого змінено прізвище), зміни імені паспорт, який підлягав обміну, визнається недійсним.

У разі подачі особою в терміни, встановлені законодавством, документів для обміну закордонного паспорта у зв'язку зі зміною прізвища або імені такий паспорт вважається недійсним з дня представлення документів для його обміну.

Під час подачі документів для обміну паспорта у зв'язку зі зміною прізвища або імені особи співробітник територіального підрозділу ГМС інформує особу чи його законного представника про те, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон вказаної особи вважатиметься недійсним з дня представлення документів для видачі йому нового паспорта.

Відмітимо, в постанові № 621 визначено, що паспорт для виїзду за кордон вважається недійсним і знищується у разі, коли він підлягає обміну у зв'язку зі зміною прізвища, імені. До цього було передбачено, що паспорт підлягає знищенню також у разі зміни по батькові.

Відповідні зміни внесені в:
Порядок ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян;
Порядок оформлення, видачі, обміну, пересилки, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України;
Порядок оформлення, видачі, обміну, пересилки, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, його тимчасового затримання і вилучення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини