Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Справа про продовження повноважень комісії з люстрації суддів розглянуть в письмовому виробництві

21 серпня 2015, 12:34
513
0
Автор:
Реклама

20 серпня 2015 року відбулося засідання Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом громадської організації "Центр протидії корупції "Громадська ініціатива" до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції з участю в якості третьої особи Вищої ради юстиції.

Організація просить суд визнати протиправним і відмінити рішення Тимчасовій спеціальній комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції про внесення змін до Регламентяким був продовжений термін повноважень ТСК.

Суд ухвалив продовжити розгляд справи в порядку письмового виробництва.

За інформацією прес-служби Окружного адмінсуду Києва

Нагадаємо, в пункт 1.6.1 ст. 1.6 регламенту Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції були внесені змінизгідно з якими в строк повноважень Комісії не зараховується час, впродовж якого Комісія не могла реалізовувати свої повноваження через відсутність повноважного складу, передбаченого частиною 8 ст. 4 Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції була створена на 1 рік при Вищій раді юстиції відповідно до Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" з метою проведення перевірок дій суддів, які виносили рішення проти учасників масових акцій протестів в Україні в період з 21 листопада 2013 року до 11 квітня 2014 року, і інших рішень судів, вказаних в ст. 3 Закони.

Мотивуючи необхідність продовження роботи Комісії, голова ТСК Володимир Мойсик пояснив, що ТСК була створена на вимогу громадськості на 1 рік, але через відсутність повноважного складу ТСК не працювала майже 5 місяців - з 24 жовтня 2014 року по 3 березня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини