Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виконання договорів підряду в Криму: особливості документального підтвердження

22 липня 2015, 13:56
172
0
Реклама

ГФСУ в листі від 24.04.2015 р. N 8702/6/99-99-19-02-02-15 нагадала про особливості документального підтвердження операцій по виконанню договорів підряду на території АР Крим. Так, платник податку, що здійснює діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим, керується положеннями чинного законодавства України.

В той же час згідно п. 2.7 Положень про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Мінфіну від 24.05.95 р. N 88первинні документи складаються як на бланках типових і спеціалізованих форм, затверджених відповідним органом державної влади, так і з використанням виготовлених самостійно бланків, що містять обов'язкові реквізити або реквізити типових або спеціалізованих форм.

Згідно п. 1 ст. 9 Закону про бухоблік основою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, фіксувальні факти здійснення господарських операцій. Первинні документи мають бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення.

Вимоги відносно обов'язкових реквізитів при складанні первинних документів містить п. 2 ст. 9 Закону № 996.

При цьому податківці нагадали, що відповідно до п. 4 ст. 882 ГКУ передача робіт підрядником і прийом їх замовником оформляється актом, підписаним обома сторонами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини