Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інваліди можуть користуватися пільгами на підставі довідки - набув чинності Закон

17 липня 2015, 11:34
947
0
Автор:
Реклама

17 липня набув чинності Закон № 552 - VIII про внесення змін до деяких законів України відносно посилення соціального захисту інвалідів, що не мають права на пенсію або соціальну допомогу, який був прийнятий Верховною Радою 30 червня.

Внесені зміни в Закон "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

Встановлюється, що інваліди, які не мають права на призначення пенсії або соцдопомоги відповідно до законів "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам", "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, і інвалідам", мають право на отримання відповідних пільг на підставі довідкивиданою структурним підрозділом з питань соцзахисту населення районної, районної в рр. Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчим органом міської ради за місцем проживання.

У такій довідці мають бути вказані ПІБ, група і причина інвалідності, а у відповідних випадках також основні нозологічні форми захворювань (по зору, слуху і з поразкою опорно-рухового апарату).

Порядок видачі такої довідки і її форма затверджуються Минсоцполитики.

У свою чергу, в закони "Про міський електричний транспорт" і "Про автомобільний транспорт" вносяться зміни, згідно з якими транспортні пільги надаються також на підставі довідки (а не тільки посвідчення).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини