Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР заборонила комунальні тарифи нижче економічно обгрунтованих

16 липня 2015, 17:04
1534
1
Реклама

Верховна Рада 16 липня ухвалила Закон про внесення змін до деяких законів у сфері комунальних послуг (урядовий законопроект № 2029а).

Законодавчим актом погоджені норми законів про житлово-комунальні послуги, про держрегулювання у сфері комунальних послуг, про теплопостачання відносно основних принципів встановлення тарифів.

Згідно із Законом, не допускається встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижче за розмір економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво.

Законом також встановлено, що тарифи повинні враховувати собівартість теплової енергії і забезпечувати рентабельність суб'єкта господарювання. Рентабельність визначається органом, уповноваженим встановлювати тарифи.

Згідно із Законом, також не допускається встановлення тарифів на теплову енергію нижче за розмір економічно обгрунтованих витрат на її виробництво, транспортування і постачання.

Спори відносно формування і встановлення цін/тарифів вирішуються в судовому порядку. Порядок відшкодування втрат підприємств, що виникають впродовж періоду розгляду розрахунків тарифів, встановлення і їх обнародування органом, уповноваженим встановлювати тарифи, визначається порядком формування тарифів.

Кабінету Міністрів доручено до 1 липня 2017 року вжити заходи по відшкодуванню в повному об'ємі різниці в тарифах на теплову енергію, опалювання і постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, які робилися, транспортувалися і поставлялися населенню і іншим підприємствам централізованого питного водопостачання і водовідведення, які надають послуги з централізованого водопостачання і водовідведення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії і послуг централізованого водопостачання, водовідведення, опалювання і постачання гарячий вода тариф, який затверджується і узгоджується орган державний влада або орган місцевий самоврядування, до 1 січень 2016 рік. До 1 вересня 2015 року Кабміну треба привести свої нормативно-правові акти у відповідність з ухваленим Законом.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини