Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд збільшив допомогу учасникам АТО на протезування за кордоном

10 липня 2015, 12:04
413
0
Реклама

Уряд постановою від 8 липня 2015 року № 465 збільшило допомогу учасникам АТО на протезування за кордоном. Зміни внесені в постанови Кабінету Міністрів від 23 квітня 2014 року № 117 і від 1 жовтня 2014 року № 518.

Документом затверджені зміни в Порядок протезування і ортезирования виробами підвищеної функціональності по технологіях виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в АТО і забезпеченні її проведення (здійсненні заходів, пов'язаних з попередженням, виявленням і припиненням терористичної діяльності) і втратили функціональні можливості кінцівки/кінцівок.

Передбачено збільшення розміру грошової допомоги учасникові антитерористичної операції на протезування (ортезирование) однієї кінцівки за кордоном з 500 до 900 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Також буде збільшений термін здійснення попередньої оплати до 3 місяців (раніше - 1 місяць) протезування (ортезирования) вказаних осіб.

Окрім цього, постановою передбачено встановлення розміру грошової допомоги (не більше 150 прожиткових мінімумів для працездатних осіб), механізму оплати витрат, пов'язаних з постгарантійним ремонтом протезно-ортопедичного виробу підвищеної функціональності.

Джерело: Урядовий портал

Читайте також: Як учасникові АТО добитися безкоштовного протезування за кордоном?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини