Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ вказав, коли уповноважений Фонду гарантування вкладів не платить судовий збір

10 липня 2015, 09:10
1229
0
Автор:
Реклама

На спільному засіданні судових палат у цивільних і господарських справах 24 червня 2015 року при розгляді справи 6-163цс15 ВСУ висловився відносно сплати судового збору уповноваженим обличчям Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Суд касаційної інстанції, визнаючи поданою касаційну скаргу уповноваженого обличчя Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію "Банк Форум" і повертаючи її заявникові, виходив з того, що згідно з пунктом 22 частини 1 ст. 5 Закону "Про судовий збір" уповноважений звільняється від сплати судового збору у справах, пов'язаним із здійсненням тимчасової адміністрації і ліквідації банку, а в цій справі уповноважене обличчя Фонду оспорює судове рішення по суперечці між іншими сторонами, що стосується визнання майнових прав на об'єкти нерухомого майна і не пов'язаний з невиконанням грошових зобов'язань перед "Банк Форум". Оскільки уповноважене обличчя Фонду в наданий для усунення недоліків касаційної скарги термін судового збору не сплатило, а підстав для звільнення його від сплати судового збору немає і в задоволенні такого клопотання відмовлено, касаційну скаргу визнано неподаною.

ВСУ це визначення відмінив, роз'яснивши, що оскільки зобов'язання "Форум-ДС" перед "Банк Форум" за кредитним договором не виконані, то ця справа пов'язана із здійсненням тимчасової адміністрації і ліквідації "Банк Форум".

Таким чином, "Банк Форум" звернулося у ВССУ в особі уповноваженого обличчя Фонду гарантування вкладів фізосіб, яке відповідно до Законом "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" є юридичною особою публічного права і здійснює тимчасову адміністрацію і ліквідації "Банку Форум" через призначене старанною дирекцією уповноваженого, який згідно з пунктом 22 частини 1 ст. 5 Закону "Про судовий збір" звільнено від сплати судового збору у справах, пов'язаним із здійсненням тимчасової адміністрації і ліквідації банку.

Також читайте: Інвалід - ліквідатор юрособи зобов'язаний сплатити судовий збір

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини