Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє Закон про умови повернення термінових депозитів

8 червня 2015, 16:27
1809
1
Реклама

Закон № 424 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно умов повернення термінових депозитів" набув чинності 6 червня 2015 року.

Внесені зміни в Цивільний кодекс і Закон "Про цінні папери і фондовий ринок"відповідно до якого клієнти банку зможуть отримати вклади і нараховані по них відсотки по термінових банківських договорах по закінченню терміну дії договору.

При цьому дострокове повернення цього вкладу і нарахованих відсотків по цьому вкладу можливий виключно у разі, коли це передбачено умовами договору термінового банківського вкладу.

Договір банківського вкладу вважатиметься продовженим тільки на умовах вкладу на вимогу. Тобто, пролонгація договору на умовах термінового вкладу можлива тільки при особистому переукладенні договору вкладником.

Положення цього Закону не застосовуються до договорів банківського термінового вкладу, ув'язнених до його набуття чинності.

Як раніше відзначалося, Закон не відміняє право громадян на дострокове розірвання депозитної угоди. Звернувшись у банк, вкладник завжди матиме вибір - розмістити свої засоби на традиційний поточний рахунок з максимально гнучкими умовами відносно зняття-поповнення, вибрати терміновий депозит з можливістю дострокового вилучення, або укласти договір термінового депозиту без права на дострокове зняття.

Банкіри позитивно оцінюють ці зміни і відмічаютьщо впровадження "справжньої терміновості" депозитів фізосіб дозволить банкам в перспективі сформувати надійну ресурсну базу для середньо- і довгострокового кредитування економіки, а також зменшити процентні ставки за кредитами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини