Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок в'їзду і виїзду з Криму

8 червня 2015, 14:35
3390
0
Автор:
Реклама

Постановою від 4 червня 2015 року № 367 Кабмін затвердив Порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї.

В'їзд і виїзд з Криму здійснюється через контрольні пункти з пред'явленням таких документів:

- іноземців і осіб без громадянства - по паспортних документах і спеціальних дозволах, виданим територіальним органом ГТС;

- громадян України - за умови пред'явлення будь-якого документу, визначеного ст. 5 Закону "Про громадянство України" чи ст. 2 Закону "Про порядок виїзду з України і в'їзду до України громадян України".

Уряд визначив перелік контрольних пунктівчерез які здійснюється автомобільне і залізничне сполучення з АРК:

- автомобільне повідомлення дозволене через контрольні пункти "Каланчак", "Чаплина", "Чонгар"

- залізничне - через КП "Херсон", "Мелітополь", "Вадим", "Новоалексеевка".

Контроль за в'їздом і виїздом осіб, транспортних засобів і переміщенням вантажів здійснюється в контрольних пунктах уповноваженими посадовцями контрольних органів і служб. Контрольні пункти працюють цілодобово. Працівники контрольних органів і служб при виконанні службових обов'язків в контрольних пунктах повинні мати при собі службові посвідчення і представницькі картки.

Паспортні і інші документи осіб перевіряються уповноваженими службовими особами підрозділу охорони держкордону з метою встановлення їх дійсності і приналежності відповідній особі. В ході перевірки використовуються технічні засоби контролю для пошуку ознак підробки в документах.

Інформація про осіб, що в'їжджають в Крим або виїжджають звідти, вноситься уповноваженими посадовцями підрозділу охорони держкордону в ту, що відповідає базу даних.

У паспортні документи і спеціальні дозволи при в'їзді або виїзді посадовцями підрозділу охорони держкордону проставляється спеціальна відмітка.

Дотримання громадського порядку в контрольних пунктах забезпечується органами внутрішніх справ у взаємодії з іншими контрольними органами і службами, а у разі виникнення загрози злочинних і інших протиправних посягань - з відповідними підрозділами Нацгвардії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини