Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобілізованим держслужбовцям дозволять пізніше подати декларацію про прибутки

2 червня 2015, 11:51
662
0
Реклама

Верховна Рада 2 червня прийняла за основу законопроект № 2608 про внесення змін до Закону про принципи запобігання і протидії корупції відносно декларантов, що знаходяться на військовій службі.

Законопроектом пропонується доповнити частину 1 статті 12 Закону новим пунктом, передбачивши додаткову основу для продовження терміну подачі декларації про майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік.

Зміни торкаються осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Передбачається, що суб'єкти декларування, які не мали можливості подати до 1 квітня за місцем роботи (служби) декларацію за 2014 рік у зв'язку з мобілізацією відповідно до указів Президента України, подають таку декларацію за звітний рік в течію 30 робочих днів з моменту повернення на місце роботи (служби) або місце здійснення повноважень депутата місцевої ради.

У разі, коли суб'єкт декларування не може отримати інформацію про майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру члена сім'ї, який мобілізованийдекларація за 2014 рік заповнюється без урахування інформації, яка невідома суб'єктові декларування.

Проектом передбачається, що такому випадку суб'єкт декларування разом з декларацією представлятиме пояснювальну записку довільної форми, в якій перераховує, які саме позиції декларації не заповнені в декларації, і вказує причини їх незаповнення. Суб'єкт декларування зобов'язаний подати уточнену декларацію за 2014 рік не пізніше 30 робочих днів з моменту усунення обставин, які перешкоджали йому отримати необхідні дані.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини