Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок розрахунку діапазону цін для цілей трансфертного ціноутворення

10 червня 2015, 15:00
1468
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 10 червня, набув чинності Порядок розрахунку діапазону цін (рентабельності) і медіани такого діапазону для цілей трансфертного ціноутворення, затверджений постановою від 4 червня 2015 року № 381.

Для визначення діапазону цін використовується вибірка цін (фінансових показників) порівнянних операцій, впорядкована за збільшенням. Кожному значенню вибірки, починаючи з мінімального, привласнюється порядковий номер. Якщо вибірка містить 2 і більше однакових значення, в неї включаються усі такі значення. У вибірку не включається ціна контрольованої операції.

Діапазон цін складають значення вибірки цін порівнянних операцій між нижнім і верхнім квартилем такого діапазону. Значення нижнього і верхнього квартиля є мінімальним і максимальним значенням діапазону цін.

Нижній квартиль діапазону цін (рентабельності) визначається:

- якщо твір числа 0,25 і числа значень вибірки цін є цілим числом - як середнє арифметичне значення між значенням, яке має у вибірці порядковий номер, рівний такому цілому числу, і значенням, яке має наступний порядковий номер у вибірці;

- якщо твір числа 0,25 і числа значень вибірки цін не є цілим числом - як значення, що має у вибірці порядковий номер, рівний збільшеній на одиницю цілій частині такого числа.

Верхній квартиль діапазону цін (рентабельності) визначається:

- якщо твір числа 0,75 і числа значень вибірки цін є цілим числом - як середнє арифметичне значення між значенням, яке має у вибірці порядковий номер, рівний такому цілому числу, і значенням, яке має наступний порядковий номер у вибірці;

- якщо твір числа 0,75 і числа значень вибірки цін не є цілим числом - як значення, що має у вибірці порядковий номер, рівний збільшеній на одиницю цілій частині такого числа.

Медіана діапазону цін (рентабельності) визначається:

- якщо твір числа 0,5 і числа значень вибірки цін є цілим числом - як середнє арифметичне значення між значенням, яке має у вибірці порядковий номер, рівний такому цілому числу, і значенням, яке має наступний порядковий номер у вибірці;

- якщо твір числа 0,5 і числа значень вибірки цін не є цілим числом - як значення вибірки, яке має у вибірці порядковий номер, рівний збільшеній на одиницю цілій частині такого числа.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини